TerhoNikulainen1 Yritykset ovat tulevaisuus

Harhaluuloja

Luulin, että hallituksen päämääränä oli tehdä ihmisten elämä vaikeaksi, jos nämä ovat sairaita, köyhiä, työttömiä, ammattitaidottomia, lasten huoltajia, terveydenhuollon työntekijöitä, päiväkotien työntekijöitä, oppivelvollisuuskoulujen opettajia tai eläkeikäisiä.

 

Niinpä kuvittelin, että

 

1.

hallitus tukee hyvätuloisimpia ja varakkaimpia antamalla näille verohelpotuksia, mutta että se on leikannut etuuksia jotka kuuluvat lapsiperheille, työttömille, sairaille, opiskelijoille ja eläkeläisille.

 

Edelleen luulin, että

 

2.

työttömien oikeus päivähoitoon on rajattu niin etteivät nämä voi samanaikaisesti hoitaa lapsiaan kotona ja etsiä töitä.

 

Kuvittelin myös, että

 

3.

useimmat työt ovat ammattitöitä, joihin on opiskeltava, mutta että opiskelija ei voi vaihtaa ammattia, koska opinnot, jotka mahdollistaisivat työpaikan vaihtamisen, katkaisisivat työttömyysturvan maksamisen.

 

Ja olin aivan varma, että

 

4.

ei ole mitään järkeä puheissa, että Lapin kausityöpaikkoihin, joita on vapaana todella paljon, mentäisiin ilman ammatti- ja kielitaitoa, kuten hallituspuolueen edustaja antoi ymmärtää Senaatintorilla (koska kuka tahansa suomalainen ei ole kokki eivätkä kaikki osaa edes välttävästi yhtäkään vierasta kieltä, saati ruotsia).

 

Sitten päädyin siihen virheelliseen johtopäätökseen, että

 

Lapin matkailutyönantajat joutuvat ottamaan töihin puolalaisia, latvialaisia, liettualaisia, marokkolaisia, ruotsalaisia ja virolaisia kokkeja, hiihtokeskustyöntekijöitä ja oppaita.

 

Samoin olin ollut sitä mieltä, että kuka tahansa ei voi ryhtyä työvoimavirkailijaksi, joista on pulaa, aivan kuten ammattitaitoisista suomalaisista rakennustyömiehistä.

 

Luulin myös, että raksalle tuotetaan miehet Suomenlahden eteläpuolelta.

 

Olin aivan varma, että julkisen sektorin työpaikkojen alasajo 30 viime vuoden aikana on tuottanut toimimattomat työnvälityspalvelut, vähentänyt sairaaloiden ja muun terveydenhuollon henkilöstöä vaarantaen sekä potilasturvallisuuden että henkilöstön terveyden, pakottanut ajamaan koulujen ja oppilaitosten terveyspalvelut ja psykologien palvelut alas, suurentanut päiväkotien ja koulujen ryhmä- ja luokkakoot tasolle, jossa yksinomaan päiväkotiryhmien meteli on niin kova että työntekijät saavat pysyviä kuulovaurioita ja edelleen, että lapset oppivat kiusaamaan toisia lapsia, kun valvonta ei kerta kaikkiaan riitä.

 

Mutta näin ei ole tosiasiassa ollut.

 

Elämme siirtymäkautta, kuten Senaatintorilla sain perjantaina 2.2.2018 kuulla, ja kun hallituksen toivomat uudistukset on toteutettu vuosina 2020 – 2025 eli seuraavien hallitusten hallituskausilla, yllä mainitut harhaluuloni eivät ole koskaan vastanneet asioiden oikeaa tilaa.

 

Elämme parhaassa mahdollisessa maailmassa ja maassamme on paras mahdollinen hallitus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset