TerhoNikulainen1 Yritykset ovat tulevaisuus

Helsingin Seudun Liikenteelle avoin kirje

  • HSL:n bussi reitillään Eirassa 23.11.2017.
    HSL:n bussi reitillään Eirassa 23.11.2017.

Olisiko niin, että HSL - HRT on tavoitellut liian monimutkaista sovellusta, kun vanhemmat Android-käyttöjärjestelmät eivät voi ladata sitä? Olisiko HSL - HRT:n aika vaihtaa konsulttiyhtiötä? Useimmilla ihmisillä, jotka eivät ole ostaneet puhelintaan vuonna 2018 tai 2019 on vanhempi Android-versio kuin 5.0.

Mitä jos sovellus, jolla voi ostaa mobiililipun, yksinkertaistettaisiin pelkäksi lippusovellukseksi ja jätettäisiin ne lisukkeet toiseen sovellukseen? On aika järjetöntä, että tuhannet Android-puhelinten omistajat jäävät lippusovelluksen käyttömahdollisuuden ulkopuolelle, kun olisi täysin mahdollista toteuttaa lippusovellus ja kaikki muu kahtena eri sovelluksena? Tämä vinkkinä vastaisen varalle.

Matkakorttijärjestelmä toimii entiseen tapaan, mutta hyvin moni haluaisi käyttää siitä huolimatta mobiililippusovellusta. Matkakortti jää joskus kotiin, mutta puhelin on lähes aina matkassa mukana.

Oma versioni on 4. jotakin. Puhelin on täydellisessä kunnossa eikä tulisi mieleenkään ostaa uutta niin kauan kuin nykyinen on kaikin tavoin kuin uusi. Ulkonäöllisesti se ei eroa mitenkään vastaavasta uudesta vaikka sitä on käytetty usean vuoden ajan vilkkaasti.

Siirtyminen Tallinnan tavoin ilmaiseen joukkoliikenteeseen?

Olen julkisesti ehdottanut Helsingin siirtymistä ilmaiseen joukkoliikenteeseen, joka on käytössä jo mm. Tallinnassa.

Lainaus aiheesta YLEn uutisesta 22.5.2018:

"Tallinnan ilmaisen joukkoliikenteen idean isä, virkamies Allan Alaküla puolestaan kertoi Ylelle, että Tallinnassa ilmaisuus ei tuonut pelättyjä levottomuuksia ja sotkua, vaan busseissa ja raitiovaunuissa on entistä turvallisempaa ja siistimpää. HSL:n Rihtniemi muistuttaa, että joukkoliikenteen rahoitus on poliittinen päätös, josta lopulta päättää HSL:n hallitus kuntien kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen. Virossa valtio on päättänyt tarjota kaikille maakunnille mahdollisuutta muuttaa joukkoliikenteensä ilmaiseksi valtion tuella."

Toisin sanoen, on vain neuvottelukysymys saada valtio mukaan tähän tärkeään hankkeeseen, joka vähentäisi maan suurimman kaupungin katujen kunnossapitokuluja, kaupunkilaisten sairauskuluja ja kuolleisuutta pienhiukkasten aiheuttamiin vakaviin sairauksiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat