TerhoNikulainen1 Yritykset ovat tulevaisuus

Patterinmäen hakkuut alkavat ensi viikolla Länsi-Helsingissä

  • Raidejokeri sukeltaa Patterinmäen uumeniin ja liitännäisrakentaminen tuhoaa leikkipuiston ja liito-oravien alueen Pitäjänmäessä.
    Raidejokeri sukeltaa Patterinmäen uumeniin ja liitännäisrakentaminen tuhoaa leikkipuiston ja liito-oravien alueen Pitäjänmäessä.

Onko sinullakin asiaa kaupunkipäättäjille? Jotakin moitittavaa?

Patterinmäen puuston hakkuut alkavat ensi viikolla. Eivät auttaneet liito-oravan papanat.

Koko pikaratikkaprojekti haisee yhtä pahalle kuin länsimetro ja on grynderien ehdoilla tehty lehmänkauppana.

Olen niin pettynyt tästä kaupungin ja sen asukkaiden olojen pilaamisesta.
Pikaratikat ja niiden liitännäisrakentaminen lisäävät autoruuhkia sietämättömästi.

Onko sinunkin kaupunkisi johdossa henkilöitä, jotka pitäisi erottaa välittömästi ja puolueita, jotka eivät sovi hoitamaan kaupunkilaisten yhteisiä asioita?

Ajatteleva ihminen joka on kouluttautunut kotikasvatuksesta alkaen ajattelemaan muutakin kuin omaa etuaan, ymmärtää mitkä ovat prioriteetit suuressa kuvassa. Siis ne, joista ei tule etua ainoastaan tietyllä ryhmälle kuten "eliitti", "puolue", kansainväliset hoivayritykset. Välistävetäjät kaventavat muiden elämää.

Edellä mainitut nimetyt yhteiskunnan toiminnassa enemmän omaa kuin muiden hyötyä ajattelevat toimijat tekevät välistävetoja ja saavat ne näyttämään "koko kansan edulta". Markkinaliberalismi on voiton kahmimisen legitimoiva, laajalle levinnyt ajatussuunta, joka vaikuttaa kaikessa taustalla tai tietoisena ideologisena valintana. Harva osaa kyseenalaistaa tätä nykymenon pirstaloivaa "filosofiaa".

Se ei ole filosofiaa siinä mielessä kuin sana määritellään 'viisauden rakkaudeksi' latinankielisen alkumuotonsa mukaan. Istuuko sinunkin ruokapöydässäsi myymälävaras - onko sinunkin hoivayrityksessäsi suuryritys kahmimassa voittoja ja tuhoamassa itse asian, hoivan?

Onko sinunkin alueellasi puute päiväkotihenkilökunnasta seurauksenaan puute päivähoitopaikoista? Syytä siitä kaupungin tarpeettomia, kyseenalaisia ja yimitoitettuja säästöjä ja väärin kohdennettua budjetointia ja virhellistä kaupunkisuunnittelua.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Valitettavasti kaupungin pitää kehittyä.

Käyttäjän TerhoNikulainen1 kuva
Terho Nikulainen

Istuuko sinunkin ruokapöydässäsi myymälävaras?
Useimpien kasvukeskusten kehittäminen tapahtuu lasten, ikääntyneiden ja puistojen kustannuksella.
Se ei ole tervettä kehitystä, koska kaupunkipäättäjät ryöstävät "kaupungin kehittymisellä" noin 70 % asukkaistaan osan heidän elämänsä ja arkensa toimivuudesta.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Itsekin olen kritisoinut Raidejokeria jo viisi ja puoli vuotta sitten:

Käyttäjän TerhoNikulainen1 kuva
Terho Nikulainen

Länsimetron sekä pikaraitiotien, joka korvaa bussilinjan 550, viat ovat siinä, että edellinen rakennettiin tunneliin kun se olisi pitänyt rakentaa maan päälle.
Jälkimmäisen vika on siinä että se hidastaa ja häiritsee katuliikennettä ja olisi pitänyt rakentaa tunneliin kokonaisuudessaan.

Kaupungin rahavarat, joita käytetään infran uudistuksiin, pitäisi kohdentaa huomattavasti järkevämmin ja tehokkaammin kuin yllä mainittuihin liikenneratkaisuihin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Länsimetron sekä pikaraitiotien, joka korvaa bussilinjan 550, viat ovat siinä, että edellinen rakennettiin tunneliin kun se olisi pitänyt rakentaa maan päälle."

Aivan. Jos Länsimetrolle olisi tehty varaus Länsiväylän viereen samoin kuin itään päin mennessä, niin miljardeja olisi säästynyt, kun ei olisi tarvittu kallita tunneleita. Ja metromatka olisi ollut miellyttävämpi ja turvallisempi merimaisemia katsellessa.

Toimituksen poiminnat